Najlepsza praca na świecie – testerka jajek
27-letnia Alex Emerson-White ma pracę, której wielu z nas może jej pozazdrościć – je czekoladę i jeszcze jej za to płacą! Przez tydzień zjada około 5 kilogramów czekolady, ponieważ jest degustatorką czekoladowych jajek wielkanocnych firmy Marks and Spencer.
Kobieta chodzi na siłownię cztery razy w tygodniu, by spalić wszystkie te kalorie dostarczane organizmowi podczas pracy.
Panna Emerson-White również podróżuje po świecie i wybiera najlepsze składniki do wykonania wyrobów cukierniczych. Większość z nich jest ręcznie wykonywana w Wielkiej Brytanii i Irlandii.
W tym roku kobieta testowała jajka z limitowanej edycji Giant Golden Lattice Egg. Zostało wykonanych jedynie 7500 sztuk, a każde z nich waży 1,5 kilograma.
Nie mogę narzekać, mam świetną pracę, gdyż mogę jeść czekoladę przez cały dzień. Moi przyjaciele zawsze proszą mnie o próbki.
Źródło: telegraph.co.uk