Tomek Jakubiak zorganizował kolejną charytatywną kolację
Znany juror programu “MasterChef”, Tomek Jakubiak, od siedmiu lat angażuje się w pomoc osobom potrzebującym. Razem z innymi szefami kuchni organizuje wyjątkowe wydarzenie, podczas którego goście mogą wesprzeć słuszną sprawę.
Uczta dla dobra innych
Ostatni weekend w malowniczym Gródku nad Dunajcem odbyła się charytatywna kolacja, której celem było zebranie funduszy na rzecz osób potrzebujących. Sylwia Stachyra, ceniona szefowa kuchni, sprawowała nadzór nad przygotowaniami do tego wyjątkowego wieczoru.
— Wcześniej zaplanowaliśmy, kto będzie, co gotował i ile osób do danego dania potrzebujemy, bo tyle elementów mamy, żeby to wszystko szło filmowo — podkreśliła.
Perfekcja w szczegółach
Tomek Jakubiak zaznaczył, jak ważne jest, aby tego wieczoru wszystko było doskonałe.
— Zbierają się z całego kraju przeróżni szefowie kuchni. My sobie takim kolektywem wędrujemy po Polsce i pukamy tak sobie od hotelu do hotelu, czy możemy zorganizować jakąś fantastyczną kolację, dzięki której pomożemy potrzebującym. I tak właśnie w tym miejscu odbywa się kolacja na ponad 100 osób, gdzie zbieramy pieniądze poprzez kupno biletów i licytację na okoliczne domu dziecka — podkreślił Jakubiak.
Uczta pełna smaków
Goście charytatywnej kolacji mieli okazję delektować się wyjątkowymi daniami, takimi jak marynowane w miodzie pitnym jabłka z płatkami róży i pieczoną w klarowanym maśle szałwią, pstrąg marynowany w cytrusach podawany na ciastku z dojrzewającego sera Pecorino czy ciasto jogurtowe nasączone śliwowicą z dodatkiem marakui.
— Myślę, że bardzo się udało, co prawda jesteśmy na półmetku. Jeszcze większość atrakcji przed nami, ale serducho bije, jak za każdym razem, kiedy taką kolację organizuję — tłumaczył Jakubiak.
Taka inicjatywa pokazuje, jak wielką rolę w społeczeństwie mogą odegrać znane osobistości, angażując się w pomoc potrzebującym i tworząc wyjątkowe chwile pełne dobroci i smaku.