Żywienie dzieci w Słupsku tylko eko.

026182030

Od września w Słupsku w szkolnych stołówkach i w przedszkolach będą przygotowywane potrawy tylko z ekologicznych produktów od lokalnych dostawców. To element programu zdrowego żywienia najmłodszych.

Beata Maciejewska, pełnomocniczka prezydenta Słupska do spraw zrównoważonego rozwoju miasta podkreśla, że władze miasta chcą skłonić lokalnych producentów do stworzenia grupy producenckiej, aby karmić dzieci zdrowo i ekologicznie. – Będziemy szukać wśród zarejestrowanych producentów żywności. Są dwa cele: lepsza jakość żywności i produkty od lokalnych producentów. Programem zdrowego żywienia w Słupsku objętych zostanie trzy tysiące trzysta dzieci ze szkół i przedszkoli. Program ma także skłonić dzierżawców sklepików szkolnych do sprzedawania owoców i warzyw.

Źródło:radiogdansk.pl

Dodaj komentarz